Розробка платформи CDP

Розробка платформи CDP

Ділимось із вами нашими масштабними планами на літо. З нетерпінням чекаємо, коли зможемо презентувати першу в Україні навчальну платформу, орієнтовану на поширення знань про підтримку людей з особливостями інтелектуального розвитку, зокрема синдромом Дауна. Тож, поки наші колеги активно працюють, щоб це стало можливим, ми поговорили з Остапом Павлюком, людиною, яка відповідає за всі процеси.

- Остапе, привіт. Розкажи трохи про свою посаду. Чим займаєшся? За що відповідаєш?

Моя посада називається Менеджер з розробки освітньої платформи. Власне, займаюсь тим, що створюю платформу.

- Що таке "платформа"? Для кого цей продукт?

Це місце зберігання усіх здобутих знань протягом діяльності ВБО "Даун Синдром". Це продукт на кшталт Prometheus або Coursera, але вузькопрофільної спеціалізації. В майбутньому планується розширити тематику на інші нозології, не обмежуватись тільки синдромом Дауна.

Платформа має вирішити ряд питань, як от доступ до якісної і корисної інформації, зібраної в одному місці, або підтримка батьків і відповіді на їхні питання. Можна знаходитись будь-де в Україні і отримати якісний український контент, якого, як ми бачимо зараз, не вистачає. Особливо, коли говоримо про такий специфічний контент. Раніше всю цю інформацію можна було отримати тільки офлайн або десь на просторах інтернету, і не факт, що ця інформація була перевіреною і доведеною.

- Який контент буде публікуватись на платформі?

Ми ділимо його на 5 тематичних розділів.

Перший — те, що може бути цікаво батькам. Наприклад, поради психолога або відео з розвитку дитини.

Другий — те, що може бути цікаво спеціалістам. Тут буде про покращення їхніх навичок і знань. У майбутньому ми плануємо сюди додати тести і сертифікати, бо хочемо надати спеціалістам можливість не лише продивитися відео, а й отримати якісне підвищення кваліфікації. Наша ціль — підтримати збільшення кваліфікованих спеціалістів, які працюють з людьми з інвалідністю.

Третій — все, що може бути цікаво громадськості. Це люди, які не є дотичними до теми, але проявляють до неї інтерес. В тому числі потенційні роботодавці, колеги. Тут буде загальна інформація.

Четвертий — те, що буде цікавим самим людям із синдромом Дауна. Зараз ми вивчаємо в якому форматі може бути подана тут інформація: мультики, пісні чи адаптований текст. Ми хочемо, щоб їм також платформа була корисною.

І останній, п'ятий розділ — це партнерський і міжнародний контент. Тут ми шукаємо і перекладаємо українською досвід закордонних колег.

Власне, все вищесказане буде відрізняти платформу від нашого сайту. Звичайно, що якийсь текстовий контент буде дублюватись, але на платформі буде багато відеоконтенту, і платформа заточена під проходження курсів і самоосвіту.

- На якому етапі зараз робота над платформою і чи є якийсь орієнтовний термін її запуску?

Зараз ми опрацьовуємо 240 відеозаписів, які у нас уже є. Це необхідно зробити, бо раніше не всі вони були записані на професійному обладнанні. Можуть бути якісь технічні баги, які ми пробуємо прибрати. Плануємо завершити цей процес до кінця цього місяця.

Разом із цим у нас уже створений дизайн платформи, її структура, обкладинки і описи для відео. Все це переносимо на платформу. По плану, демо-версія, тобто готовий на 80% продукт, буде випущений в світ в середині наступного місяця. А щоб платформа була повністю автономна і запрацювала так, як треба — ми закладаємо час до кінця літа. Але я зараз хочу прискорити цей процес, щоб завершити вже через 2 місяці, тобто на початок серпня. Проте це буде залежати від якості відзнятих раніше відео, звичайно.

Публікація підготовлена за підтримки Center for Disaster Philanthropy Ukraine Humanitarian Crisis Recovery Fund

#for_future#CDP4Recovery