Чудова новина!

Чудова новина!

Чудова новина!

Фундація Ашан для Молоді (Fondation Auchan pour la jeunesse) підтримала нашу соціальну ініціативу, спрямовану на підтримку дітей та молоді з синдромом Дауна, а також їхніх родин у скрутні часи нової світової кризи. Це стало можливим завдяки отриманому гранту від Ашан у рамках конкурсу соціальних проєктів COVID-2019. Проєкт триватиме до кінця поточного року і покликаний підтримати наших підопічних віком від 5 до 25 років у питаннях покращення їхнього здоров’я та підтримки здорового способу життя під час карантину.

Мета нашої соціальної ініціативи – мінімізувати/попередити негативний вплив вимушеної соціальної ізоляції протягом тривалого періоду часу на психологічний стан сімей, які виховують дітей та супроводжують молодь із синдромом Дауна. Саме тому нам важливо забезпечити сталість наданої раніше психологічної та корекційно-педагогічної роботи з дітьми та молодими людьми із СД. Адже довга пауза сьогодні може призвести до втрати навичок, які напрацьовувались місяцями. Більше того: люди із синдромом Дауна та їхні родини вже мали досвід соціальної ізоляції, тому ведення вимушеного карантину посилює їхні важкі переживання, іноді навіть депресивні стани.

Крім того, поширення COVID-19 вимагає від нас поєднати цю задачу з вирішенням таких пожиттєвих викликів для людей із СД як знижений імунітет та певні особливості роботи легеневої системи (через це вони частіше і важче хворіють на ГРВІ, бронхіти та запалення легень, а, значить, є більш вразливими й до COVID-19).

Тож, оскільки превентивні методи боротьби з пандемією унеможливлюють використання наших традиційних методів роботи з підопічними – очну форму навчання, ми оперативно формуємо матеріали для дистанційного формату роботи. А саме: відеоуроки для молоді та дітей, що готуються йти до школи, з практичними онлайн заняттями. Будуть також створені групи психологічної підтримки для батьків та групи підвищення батьківських компетенцій. Окремо ми розробляємо відео ролики з залученням партнера – мережі магазинів «Ашан» (АШАН, АШАН Таланти & Кар'єра), що є роботодавцем для наших підопічних. Ми плануємо відеоуроки від співробітників магазину на тему роботи у супермаркеті. Це розширятиме кругозір хлопців та дівчат, орієнтуючи їх на роботу у майбутньому.

Наша робота буде відбуватись у двох напрямках та у двох вікових групах (для зручності ділитимемося матеріалами під хежтеґами #Пізнайки_ВчимосяОнлайн та #МолодіжнийКлуб_ВчимосяОнлайн):

1. Буде створено дві групи «Пізнайки-1» за участі 10 дітей з Києва та Київської області, що вже відвідували Центр Раннього Розвитку ВБО "Даун Синдром" (початок роботи червень 2020 року), а також групи «Пізнайки-2» ОНЛАЙН для участі 15 дітей з інших регіонів України (набір у групу запланований в кінці серпня 2020). До участі запрошуються діти віком від 5 до 8 років.

2. У рамках діяльності Молодіжного напрямку буде запропонований курс відео занять для молоді з інтелектуальними порушеннями «Емоційний інтелект», підкріплені груповими онлайн консультаціями.

Ми раді, що завдяки підтримці Фундації Ашан для Молоді наші родини та їхні діти зможуть отримати таку необхідну їм наразі підтримку та безперервну освіту! 

Слідкуйте за нашими новинами під хежтеґом #ФундаціяАшанДляМолоді2020, де ми дамо більше інформації для потенційних учасників та детально розповімо про реалізацію цього проєкту!

#auchan #auchantakants #благодійність #CSR #ашан #КСВ