День батька

День батька

Хочемо розказати вам історію одного сирійця. Це Джад Ісса. Коли йому було 3 роки, очікування щодо його майбутнього не були надто високими. Мало хто вірив, що Джад зможе працювати і вести якесь соціальне життя. Але у 18 років хлопець починає кар'єру на місцевій фабриці. Майже одразу після цього знайомиться зі своєю майбутньою дружиною. І вже через 9 місяців у молодої родини народжується хлопчик Садер.

Джад тепер не просто працює на фабриці, щоб заробити на своє життя. Тепер у нього є родина і зобов'язання. Він починає відкладати гроші на коледж для сина.

Коли Садер виріс, він вступив у медичний коледж і став стоматологом. Джад дуже пишається своїм сином і всім розповідає, що його син — лікар.

Ми могли би і не знати цієї історії або не звернути на неї уваги. Адже це звичайне життя звичайної людини. Таких мільйони і про них не пишуть в газетах. І ми б не писали. Аби не натрапили кілька років тому на новину, що чоловік із синдромом Дауна виховав сина. До Дня батька ми про цю історію згадали, знайшли інстаграм Садера, кілька його інтерв'ю і відео про родину. Зараз Садер займається адвокацією людей із синдромом Дауна і говорить, що світ ще не розкрив для себе весь потенціал людей із синдромом. Також додаємо посилання на фільм https://youtube.com/watch?v=cS6fIqPfSyQ&feature=share7

Додамо, що Global Down Syndrome Foundation пишуть, що жінки із синдромом Дауна здатні до зачаття і можуть народжувати дітей. Дослідження чоловічої репродуктивної функції показали, що чоловіки із синдромом Дауна безплідні. Але, при цьому, є кілька офіційно задокументованих випадків, коли чоловіки із синдромом ставали батьками.

Батьків, як і дітей, не вибирають. Але, якщо ти — батько, ти можеш стати найкращим для своєї дитини.

Публікація підготовлена за підтримки Center for Disaster Philanthropy Ukraine Humanitarian Crisis Recovery Fund

#for_future#CDP4Recovery