Друзі, поспішаємо повідомити: ми отримали унікальну можливість розширити свій вклад у ранній розвиток дітей із ментальною інвалідністю!

Друзі, поспішаємо повідомити: ми отримали унікальну можливість розширити свій вклад у ранній розвиток дітей із ментальною інвалідністю!

Друзі, поспішаємо повідомити: ми отримали унікальну можливість розширити свій вклад у ранній розвиток дітей із ментальною інвалідністю!

Вже в липні стартує наш спільний проєкт з Фонд родини Нечитайло «Якісна підтримка сьогодні задля гідного майбутнього людей із синдромом Дауна завтра». Все це стало можливим завдяки отриманому від Фонду гранту в рамках програми «Жити на рівних», спрямованій на підтримку соціальних підприємців та соціальних ініціатив, що працюють в інтересах людей із інвалідністю та їхніх родин. Проєкт триватиме до кінця 2021 року.

На жаль, сьогодні в Україні досі бракує програм з розвитку та планування життєдіяльності дітей і дорослих з ментальними порушеннями. А правильно закладений фундамент в дитинстві дає більше можливостей для реалізації в дорослому житті. Наша команда за багато років роботи з дітьми з синдромом Дауна та їхніми родинами добре знає, з якими труднощами доводиться стикатися молодим людям і дорослим з СД на більш пізніх етапах розвитку, і саме тому ми наполягаємо на необхідності роботи з такими людьми вже з народження. В рамках проєкту з Фондом родини Нечитайло ми направимо всі наші зусилля на надання якісних послуг з раннього розвитку дітям із синдромом Дауна та їхнім батькам.

Зокрема, ми плануємо: 

1. Провести ряд консультацій, а також індивідуальних та групових занять з дітьми з СД та їхніми батьками. Регулярні консультації включатимуть у себе первинні  та повторні консультації для родин. Таким чином батьки малюків віком від народження й до 2 років отримають достовірну інформацію про розвиток дітей з СД, рекомендації щодо занять і супроводу дитини, а також необхідну психологічну підтримку. Таку послугу можуть отримати як жителі Києва, так і сім'ї зі всієї України. Крім того, в якості комплексної допомоги та супроводу фахівців для дітей від народження і до року наші фахівці проводитимуть групові заняття в групах “Немовлята-1”, “Немовлята-2”.

2. Здійснити командні супервізії/інтервізії складних випадків та вирішити їх спільними зусиллями. Цей напрям ми реалізуємо спільно з Інститут раннього втручання (м. Харків). Формат співпраці передбачає онлайн-супервізії двічі на тиждень по півтори години. Протягом часу дії проєкту наші спеціалісти працюватимуть спільно з двома експертами Інституту.

3. Підсилити компетентність батьків у власному супроводі дітей із синдромом Дауна. З цією метою в рамках проєкту ми створимо серію відеопорад для батьків. Всі відеоматеріали ми розміщуватимемо на нашому каналі в YouTube й ділитимемося посиланнями на них на наших сторінках в Facebook та Instagram. Таким чином ці матеріали будуть доступними для батьків та спеціалістів з усієї України, які підписані на наші соціальні мережі.

Щиро дякуємо родині Нечитайло та нашим партнерам за те, що спільними зусиллями ми впевнено крокуємо в суспільство, в якому потреби й мрії всіх дітей важливі!