Ми надзвичайно раді повідомити про успішне завершення проєкту «Невідкладна допомога сім'ям

Ми надзвичайно раді повідомити про успішне завершення проєкту «Невідкладна допомога сім'ям

Ми надзвичайно раді повідомити про успішне завершення проєкту «Невідкладна допомога сім'ям, які виховують дітей із синдромом Дауна в умовах карантину», який став можливим завдяки підтримці Міжнародний фонд "Відродження" та European Union in Ukraine! Дякуючи онлайн-формату наших активностей, порадами та рекомендаціями наших педагогів Центр Раннього Розвитку ВБО "Даун Синдром" уже змогли скористатися не лише родини з Києва, а й сім'ї, які виховують дітей із СД в Одесі, Вінниці, Івано-Франківську, Тернополі, Сумах, Дрогобичі, Коростені. Ми впевнені що ця географія значно розшириться в майбутньому, адже доступ до всіх матеріалів не обмежено в часі! 

У підсумку, педагоги:

Провели та виклали на нашому каналі в YouTube 6 онлайн-лекцій для батьків.

Детальний опис цих матеріалів та лінки на них за посиланням: https://cutt.ly/vsLe2FD

Створили 24 відеопоради.

Всі вони перелічені тут: https://cutt.ly/8sK63eh

Провели 8 онлайн-зустрічей групи «Підтримуюче середовище» за участі батьків з різних регіонів та корекційного педагога з психологом.

Ця група стала підтримкою для багатьох батьків. Розуміння, що є батьки, які переживають ті ж емоції, хвилюються та переживають за майбутнє дитини, надихає та додає впевненості. І, найголовніше, ці переживання можна змінити! На групі батьки вчились змінювати тривогу на спокій, хвилювання – на віру, переживання трансформували в дії!

undefined

Провели 4 первинні консультації для молодих сімей, які щойно дізналися про діагноз своєї дитини.

Ці консультації допомогли батькам отримати відповіді на найбільш болючі питання: «А чи добре розвивається моя дитина?», «Чи не упускаємо ми чогось?», «Яким буде майбутнє моєї дитини?», «Як говорити, і чи говорити взагалі, що у дитини синдром Дауна?». Саме завдяки цьому проєкту 4 нових сім’ї отримали відповіді на свої запитання, нашу підтримку та долучилися до подальшої співпраці.

undefined

Провели 54 індивідуальні консультації за участі логопеда, корекційного педагога та психолога.

На індивідуальних консультаціях батьки отримали відповіді на свої запитання стосовно розвитку дитини та власних переживань. Що, в свою чергу, зменшило рівень тривоги та посилило батьківські компетенції і, як результат, зросла ефективність взаємодії з дитиною. А якість взаємодії впливає і на навчальний процес дитини: діти найкраще навчаються в радості!

undefined

Провели 8 онлайн-занять з музичним педагогом для групи «Сонячні нотки».

За період проєкту батьки отримали серію відео із заняттями (піснями, іграми, вправами), та відвідали онлайн-заняття з педагогом. Використовуючи ці відео, батьки зможуть працювати з дітьми в зручний для себе час! Онлайн-заняття дали змогу дітям пригадати заняття в групі та вміння виконувати завдання разом з усіма, для розвитку  уваги, навичок саморегуляції та довільної поведінки.

Крім того, в рамках проєкту ми закупили та надіслали продуктові набори для 33-ох сімей. Регіональне охоплення продуктовою допомогою: Вінниця, Днiпро, Івано-Франківськ, Київ, Черкаси, а також області – Дніпропетровська (Нікополь, смт. Обухівка, Кам’янське), Житомирська (Черняхів, Коростень), Запорізька  (Бердянськ), Івано-Франківська (Косів), Луганська (Рубіжне), Львівська (Самбір), Одеська (Білгород-Дністровський, Арциз), Полтавська (Лубни).  

Щиро дякуємо всім, хто взяв участь у цьому важливому проєкті. І ми радіємо, що завдяки онлайн-формату результатами роботи наших педагогів у майбутньому зможуть скористатися ще сотні й сотні родин!

#ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether #ЛюдяністьВзаємодопомога #StopCoronavirus #ВБОДаунСиндром