Міжнародна онлайн-конференція «46=47. Арифметика перспектив для дітей із синдромом Дауна» .

Міжнародна онлайн-конференція «46=47. Арифметика перспектив для дітей із синдромом Дауна» .

Дякуємо всім хто приєднався до прямої трансляції першого дня нашої Міжнародна онлайн-конференція «46=47. Арифметика перспектив для дітей із синдромом Дауна» .

Одночасно нас дивились майже 500 (!) слухачів за допомогою Zoom, YouTube та Facebook

Наші спікери розкрили наступні теми:

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

  діяльність Інклюзивно-ресурсних центрів.

Такі заходи дозволяють нам крок за кроком рухатися до кращого майбутнього наших дітей, бачити нові перспективи для їхнього життя завдяки обміну досвідом із закордонними експертами. Так, вони здатні навчатися і навчатися ефективно. Для цього їм вкрай важливо вже з раннього віку бути серед однолітків і бути максимально включеними в загальний навчальний процес. Адже саме взаємодія з однолітками допомагає їм наслідувати прийнятну в суспільстві поведінку. До речі, таке право закріплено і в Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, яку Україна підписала раніше Швейцарії! 

Під час усіх наших освітніх заходів ми не втомлюємося підкреслювати: діти з СД мають свої унікальні таланти й потенціал. І щоб вони могли максимально їх розкрити – їм необхідна професійна підтримка та дієві підходи до якості їхнього навчання. Адже знання особливостей дітей із СД та здатність ефективно й коректно вплітати їх у навчальні процеси – ось запорука успіху в майбутньому кожної дитини з особливостями розвитку.

Більше того: навчання в інклюзивних класах позитивно впливає і на інших учнів. Згідно досліджень, вони ростуть більш співчутливими, терпимими, вміють краще підтримувати інших і цінують своє здоров’я та життя. Діти в таких класах менше схильні до булінгу, і серед них спостерігається значно нижчий рівень інтересу до вживання алкоголю, цигарок та наркотиків. Такі діти виростають більш надійними партнерами – як у власних родинах, так і в світі бізнесу. Але саме вчителі відповідальні за культивування в дітях, які навчаються в інклюзивних класах, атмосфери підтримки, співчуття й терпимості.

Ми в ВБО «Даун Синдром» робимо все можливе, щоб таке майбутнє стало можливим для всіх наших дітей. І, аби підтримати ці процеси розбудови змін, й надалі організовуватимемо наші освітні заходи (вебінари, конференції, онлайн-курси) щоб підтримати спеціалістів в цьому процесі.

Ми прямуємо по життю з лозунгом «Створюючи нове майбутнє разом», тому що щиро віримо в силу спільних зусиль – батьків, вихователів, вчителів, держави, бізнесу. Тільки так можливі реальні довготривалі зміни в суспільстві!