«Навчання та працевлаштування людей із синдромом Дауна: практичні рішення та нові можливості».

«Навчання та працевлаштування людей із синдромом Дауна: практичні рішення та нові можливості».

Більше сотні учасників дізнались про можливості навчання та працевлаштування молодих людей із синдромом Дауна в рамках  міжнародної конференції «Навчання та працевлаштування людей із синдромом Дауна: практичні рішення та нові можливості».

Поділитись досвідом до нас приїхали досвідчені фахівці з усього світу – дві представниці Європейської Даун Синдром Асоціації – Кора Хальдер (Німеччина) та Анна Контарді (Італія), фахівці з Нідерландів - Хенк Бонс та Йоланда де Вріес, Арєнда Василенко-ван де Рее(Україна - Нідерланди). Були також українські експерти –  Іванна Віхтинська (Україна), Наталія Ліщук (Україна) та інші. Ми тішимось, що вони знайшли час та бажання поділитись своїм знанням з нами. 

Олена Большаніна, президентка ВБО «Даун Синдром», зазначила, що протягом навчання дітям необхідно надавати допомогу, аби забезпечити їхнє майбутнє, а ефективність та результативність буде лише тоді, коли об’єднаються всі зусилля. ⠀

В рамках конференції відбувся конкурс проектів,переможцями якого стали:

І місце: Херсон – конкурс-фестиваль інклюзивних практик «Україна без кордонів». Мета проекту: популяризація досягнень в сфері соціальної інклюзії, досвіду подолання соціального відчуження, а також ініціація соціальних майданчиків для обміну досвідом, можливостей для просування нових ідей, сучасних тенденцій в області розвитку інклюзивних практик України.

ІІ місце: Луцьк – «Я-дорослий!». Мета проекту: підготувати до трудової діяльності 15 молодих людей з синдромом Дауна, навчивши їх певних знань та практичних умінь, подолати перестороги батьків та роботодавців, що стосуються працевлаштування людей з ментальною інвалідністю.

ІІІ місце: Вінниця – «Жити на рівних». Мета проекту: створення «дорожньої карти» для дітей з ООП, які не навчаються у спеціалізованих школах,  для можливості їх підготовки  до професійної орієнтації та впровадження   в  загальноосвітній  процес.

Окремо хочемо відзначити наших партнерів, без підтримки яких, конференція не вийшла б такою вдалою. Дякуємо Ukrsibbank BNP Paribas Group, Deloitte, EDSA-European Down Syndrome Association, Opera Hotel.

А за комфортне місце вдячні Leonardo hall. 

Діліться вашими враженнями від конференції в коментарях.