Ось і добіг кінця 2019 рік

Ось і добіг кінця 2019 рік

Ось і добіг кінця 2019 рік. Для нас це був рік нових звершень, усвідомлень, зародження нового бачення та нових починань. Та, найголовніше, це був рік здійснення мрій багатьох дітей та молодих людей із синдромом Дауна.

В цьому році ми змогли досягнути вражаючих показників відвідування нашого Центр Раннього Розвитку ВБО "Даун Синдром": щомісяця нас відвідувало близько 100 дітей, а сумарно – це тисячі годин групових та індивідуальних занять!

Наш Молодіжний Клуб став місцем розвитку та відпочинку для 13 молодих людей, двоє із яких  були успішно працевлаштовані в 2019 році! За цей час молоді люди відвідали 7 навчальних тренінгів із соціальних та комунікативних навичок. А брошура «Практичний досвід працевлаштування» стала першою спробою команди Молодіжного Клубу поділитися досвідом підтриманого працевлаштування людей із ментальними порушеннями розвитку.

Ми провели два масштабних спортивних турніри, які допомогли нам як зібрати кошти на наші проєкти, а також стали ще однією важливою сходинкою у соціалізації наших дітей.

Особливою подією для нас стало створення футбольної команди з дітей та молоді з синдромом Дауна. І в цьому напрямку нас чекає ще багато звершень!  

21 березня ми провели гучну кампанію #шкарпетуйся, результатами якої стали більше тисячі публікацій у соціальних мережах та гучний резонанс у ЗМІ.  

Важливою подією як для батьків, так і для спеціалістів стала наша щорічна конференція, яка цьогоріч була присвячена питанню підготовки дітей та молоді з синдромом Дауна до самостійного життя та, зокрема, до подальшого успішного працевлаштування. Конференцію відвідало більше ста учасників!

Ми також організували ряд важливих навчальних семінарів для спеціалістів та батьків, серед яких найгучнішою подією року став захід, присвячений методиці «Нумікон».

Ми посилили нашу співпрацю з Міністерством соціальної політики та Міністерством освіти та науки. Цей крок допоможе нам охоплювати просування потреб людей із синдромом Дауна по всій Україні! 

А в 2020 році нас чекає ще більше роботи на шляху до реалізації нашої головної місії – створення кращого майбутнього для людей із синдромом Дауна! Тож нехай для кожного з нас – спеціалістів, батьків, дітей – всі труднощі, виклики, розчарування, що були в році, що минає, стануть мудрістю та уроками, що принесуть із собою справжній прорив у році прийдешньому!

Зичимо всім веселих свят і натхнення для нових досягнень, мрій, проєктів у 2020 році!