Послуга “Муніципальна няня” — як скористатись?

Послуга “Муніципальна няня” — як скористатись?

Відповідає юрист Вірьовкіна Л.В, допомагав юрист Филимонов С.М.

«Муніципальна няня» надає послугу з догляду за дитиною до трьох років, що надається для підтримки батьків, опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною. При цьому, вік дитини не більше трьох років і вона потребує додаткового догляду, або один з батьків (опікунів) дитини до трьох років є особою з інвалідністю І та ІІ групи.

Органи місцевого самоврядування (ОМС) ніякої «няні» у себе в штатному розписі не мають. Працювати з дитиною, яка потребує додаткового догляду, будуть або робітники підприємства, або фізична особа підприємець (далі — ФОП), які ніякого відношення до місцевих органів самоврядування не мають.

“Муніципальна няня — будь-яка фізична особа-підприємець (КВЕД 97.00 та/або КВЕД 88.91) чи юридична особа на спрощеній системі оподаткування (КВЕД 78.20 та/або КВЕД 85.10), яка надає послугу з догляду за дітьми та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років (далі — договір), крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, батьків та опікунів дитини.”

Укласти договір догляду за дитиною може будь-яка сім’я щодо своїх дітей. А от отримати компенсацію за такі послуги можуть тільки ті батьки (опікуни), які самі є особами з інвалідністю І або ІІ групи, або встановлено, що їх дитина потребує додаткового догляду.

Детальніше про те, як оформити договір, на які нюанси звернути увагу та суму компенсацій за послугу муніципальної няні читайте на нашому сайті у розділі “Юридична допомога”

https://bit.ly/3MtIjHK

Публікація підготовлена за підтримки Center for Disaster Philanthropy Ukraine Humanitarian Crisis Recovery Fund

#for_future#CDP4RecoverySee less