Раді повідомити, що наш проєкт «Створення інструментів для соціалізації та самореалізації людей з СД задля зниження рівня соціальної ізоляції»

Раді повідомити, що наш проєкт «Створення інструментів для соціалізації та самореалізації людей з СД задля зниження рівня соціальної ізоляції»

Раді повідомити, що наш проєкт «Створення інструментів для соціалізації та самореалізації людей з СД задля зниження рівня соціальної ізоляції» завершено. Його реалізація стала можлива за підтримки нашого донора The BEARR Trust, технічних партнерів Radisson Blu Hotel, Kyiv Podil City Centre, а також БО Перспектива 21-3.

Що нам вдалося зробити в рамках проекту?

1. Провести 3 воркшопи для потенційних роботодавців та соціальних організацій стосовно працевлаштування людей з інтелектуальною інвалідністю. На них розглядалися і обговорювалися всі аспекти – від мотиваційних аргументів та перешкод до практичних інструментів втілення. Жвава дискусія виникла з приводу необхідних заохочень роботодавців з боку держави щодо найму на роботу людей з інвалідністю.

2. Створити батьківський он-лайн клуб, який об’єднав 20 батьків з різних міст України. На зустрічах клубу батьки мали можливість обговорити між собою та з експертами обрані 5 найактуальніших тем:

- Безпека для людини з інтелектуальною інвалідністю у суспільстві. Особиста безпека,

- Особливості працевлаштування людей з інтелектуальною інвалідністю,

- Сексуальність осіб з інтелектуальною інвалідністю,

- Розвиток емоційного інтелекту у людей з інтелектуальною інвалідністю,

- Брати та сестри. Ярлик «сонячні люди».

А також обмінятися досвідом та отримати цінні практичні «некнижкові» знання.

Доповненням до проектних заходів була робота нашого Молодіжного Клубу в онлайн та офлайн форматах, яку ми здійснили за підтримки компанії «Ашан» та dobro.ua.

undefined

Для тих, кому близька тема соціалізації та самореалізації молоді з СД, але хто не долучився до проєкту, ми на разі готуємо відеопорадник.

P.S. Фонду The BEARR Trust дякуємо, що ви з нами «на одній хвилі» та підтримали нас та нашу цільову аудиторію!