В перший день літа в більш ніж 60 країнах відзначають “Міжнародний день захисту дітей”.

В перший день літа в більш ніж 60 країнах відзначають “Міжнародний день захисту дітей”.

В перший день літа в більш ніж 60 країнах відзначають “Міжнародний день захисту дітей”.

Рішення про його проведення було прийняте на Всесвітній конференції в Женеві в 1925 році. Тоді й було визначено дату - 1 червня. За історичними даними  цього дня китайський консул у Сан-Франциско організував зустріч із дітьми-сиротами китайського походження та організував їм свято. У 1949 році на конференції “Міжнародної демократичної федерації жінок” у Парижі порушили тему дітей та запропонували відзначати Міжнародний день захисту дітей щорічно.

27 вересня 1991 року в Україні набула чинності Конвенція ООН про права дитини. Це міжнародний документ, що визначає права дітей на користування досягненнями культури, освіту та відпочинок. А згодом, вже 1 червня 1998 року почали відзначати День захисту дітей щорічно в нашій державі.

Дитинство - це той момент життя, який з таким трепетом згадують дорослі. Дитинство – це час надій та великих мрій. Ми пам'ятаємо ту першу поїздку на море з батьками або свій найбажаніший подарунок під ялинкою. Адже ці спогади з нами на все життя.

Так важливо допомагати та підтримувати дітей. Об'єднуючи зусилля заради майбутнього, ми зігріваємо теплом та любов'ю кожне дитяче серце. Ми виховуємо гідних людей, які неодмінно стануть гордістю нашої країни. Діти – наше майбутнє – майбутнє всієї України. Саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини і як складеться її доля. Кожна дитина має свою унікальну посмішку, погляд та характер, незалежно від того, мають вони особливості у своєму розвитку чи здоров'ї чи ні. Кожна дитина має бути щасливою!

Щороку в Україні народжується понад 300 дітей з синдромом Дауна. Наше завдання - працювати задля того аби дитинство цих малюків було щасливим та радісним!

Від серця до рук. Допомагаємо з турботою.