Женя Голубєнцев - 2000 євро. за картину

Женя Голубєнцев - 2000 євро. за картину

Нещодавно у Кельні (Німеччина) відбувся благодійний аукціон творів мистецтва Kunsthaus KAT18, який відзначає 200-річчя Кельнського карнавалу. На аукціоні виставлялись 37 робіт художників з інвалідністю. Однією із проданих робіт стала перша спільна робота Валерії Тарасенко і Жені Голубєнцева. Вона пішла з-під молотка за 2000 євро.

У цій роботі ми бачимо кладовище Мілатен під час карнавалу. А карнавал у Кельні всюди, він не лишає байдужим нікого.

Ми зв'язались у месенджерах з художниками і мамою Жені про спільну роботу і їхні емоції від аукціону. І окремо вітаємо Женю і Лєру з чудовим тандемом, прекрасною роботою і бажаємо створювати картини, якими буде захоплюватись світ.

Валерія Тарасенко: “Ми з Женею інколи малюємо у чотири руки, хтось починає, хтось продовжує картину. Інколи по черзі, інколи разом. Ми спробували один раз і нам сподобалось. Інколи Женя може додати цікавих штрихів у самому кінці. Обговорюємо тему картини, щось дивимось. Взагалі це не те щоб дуже контрольований процес, присутня спонтанність. Так цікавіше! Ніхто не думає, що картина тільки його, вона належить обом. Женя ніколи не замальовує те, що я намалювала, а я, те, що він. Ми доповнюємо, ми не перекриваємо шари. Коли кінець роботи, визначаємо разом. “Закінчили?” - “Закінчили”.

Мої почуття від того, що картину купили, хороші. Я переживала, що вона не продасться через те, що дуже велика. Але, і в той самий час, знала, що класна:) Я б сама купила!”

Женя Голубєнцев: “Ютта Лера спасибо привет дела чикаго Америка Кёльн дякую добрый”

Надія Михайлівна Голубєнцева (мама Жені): “Женя спочатку не хотів, щоб картину продавали. Але коли почався аукціон, стояв в перших рядах і дуже хвилювався. Потім, звичайно, зрадів дуже сильно.”

Публікація підготовлена за підтримки Center for Disaster Philanthropy Ukraine Humanitarian Crisis Recovery Fund

#for_future#CDP4Recovery